Epidemijska situacija u Šumadiji povoljna – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Epidemijska situacija u Šumadiji povoljna

Epidemijska situacija u Šumadiji povoljna

U Šumadiji su registrovane četiri osobe pozitivne na korona virus, po jedna iz Kragujevca i Aranđelovca i dve osobe iz Knića, pokazuje poslednji izveštaj kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Krizni štab doneo je odluku o dodatnom popuštanju mera, te će od danas ugostitelji moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru. Poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata i da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne. Trafike i kiosci mogu da rade 24 sata. Kongresi, poslovni i naučni, u zatvorenom prostoru moći će da okupe maksimalno 200 osoba, dok je raniji maksimum bio 100 osoba.

Ukida se besplatan PCR za naše gradjane koji putuju u Nemačku. Na sajtu Uprave za trezor krenula je prijava za 3.000 dinara za građane koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do juče, 31. maja, ili prema najnovijim informacijama – za one koji su se do juče prijavili, a prvu dozu treba da prime u narednih sedam dana. Za ovu meru podrške penzioneri se ne prijavljuju. Prema zvaničnim podacima, do 30.maja na teritoriji Šumadijskog okruga prvu dozu vakcine  protiv virusa Kovid-19 primilo je 92.137 građana. Drugu dozu primilo je 76.041 žitelja Šumadijskog okruga.