Home » Svet » Evakuacija stadiona u Londonu!

Evakuacija stadiona u Londonu!

Na londonskom stadionu za kriket “Oval” danas popodne je uoči početka utakmice u blizini igrača i sudija ispaljena strela iz samostrela.

najnovija vest poslednja vest Foto: MONDO

  Skotland jard veruje da je strela ispaljena van stadiona, a navijačima je prvo rečeno da potraže zaklon, da bi potom svi bili evakuisani, prenosi “Dejli telegraf”.

Policijski helikopter je potom nadletao to područje pokušavajući da u okolnim ulicama uoči osobu koja je ispalila strelu, a stadion je opkolilo više policijskih vozila.

Utakmica između timova Sarija i Midlseksa je prvobitno privremeno, a potom i trajno odložena, dok su naoružani policijajci pomagali stotinama gledaocima da napuste stadion.

Policija je navela da je “otvorenog uma” kada je u pitanju motiv za ono što se desilo, ali da ne smatraju da je slučaj povezan sa terorizmom.

Navedeno je da u incidentu niko nije povređen i da nije bilo hapšenja.

Prema navodima “Telegrafa”, evakuisanim gledaocima je dan na stadionu izgleda uništila nečija glupost.

Među gledaocima je bio i penzionisani policijski zvaničnik Kris Filips, bivši šef Nacionalne kancelarije za bezbednost i borbu protiv terorizma.

“Nisam video šta se desilo, ali je prilično jasno da je strelu na teren ispalio neki idiot spolja. Ovo je pomalo sramotno za sve, ali budimo iskreni, danas i nije bio neki kriket”, kazao je Filips.

“Bi-Bi-Si” je naveo da je utakmicu planiralo da posmatra oko 2.500 gledalaca.

Izvor: MONDO Vesti