Home » Sport » Fed kup: Srbija sa Hrvatskom, Britanijom, Slovenijom…

Fed kup: Srbija sa Hrvatskom, Britanijom, Slovenijom…

Teniserke Srbije dobile su rivale sledeće godine u B grupi Evro-afričko zone Fed kupa

Ivana JorovićFoto: MN Press

Najbolje teniserke Srbije igraće 2019. godine u B grupi Evro-afričke zone Fed kupa u gradu Batu u Velikoj Britaniji protiv selekcija domaćina, Hrvatske, Mađarske, Turske, Grčke, Gruzije i Slovenije.

Takmičenje će biti održano od 6. do 9. februara 2019. godine.

U drugoj grupi A, u poljskom mestu Zjelona Gora, nastupaće sedam reprezentacija: Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska, Švedska i domaćin Poljska.

Posle promena u Dejvis kupu, i u FEd kup takmičenju od naredne godine uvedene su inovacije, pa je zonsko takmičenje podeljeno u dve grupe.

U Batu i Zjelona Gori igraće se po “round robin” sistemu, odnosno “svako sa svakim”, a svaki meč podrazumeva dva singl susreta i dubl.

Pobednici grupa u Batu i Zjelona Gori boriće se međusobno za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B.

“Promena pravila je samo je u tome što će se igrati na dve lokacije, tako da nisu u pitanju neke bitne izmene i neće uticati na sam plasman ekipa. Naša grupa, kada se pogledaju reprezentacije, može da bude jača od one u Poljskoj, ali ne mora da znači da će tako i biti, jer sve zavisi ko će u kakvom sastavu doći, tako da je teško dati procenu u ovom trenutku da li smo izvukli težu ili lakšu grupu. Svaki protivnik može da bude nezgodan, manje-više smo protiv svih ovih ekipa već i igrali, i samo ako budemo bili u najjačem sastavu možemo da očekujemo uz veliku borbu ispunjenje cilja, a to je plasman u Svetsku B grupu. Nadam da ćemo biti u najjačem sastavu, jer u tom slučaju možemo svakoga da pobedimo”, izjavila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

Izvor: MONDO Vesti