Festival Velika školska pozornica 2019 – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Festival Velika školska pozornica 2019

Festival Velika školska pozornica 2019

Festival ,,Velika ,školska pozornica“ je realizovan po treći put u Topoli i to 19. aprila i 20. aprila 2019. godine u sali Kulturnog centra Topola.

Od juna 2017. godine festival se nalazi u Zborniku radova primera dobre prakse Saveza učitelja Srbije, pod autorstvom nastavnika Slađane Pavlović.

Festival je realizovan pod pokroviteljstvom opštine Topola, Kulturnog centra Topola, a ove godine je podržan i od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prošle godine, kao i ove, festival ima republički karakter, jer su učešće uzele škole iz cele Srbije. Realizaciji festivala prethodila je selekcija prijavljenih predstava na osnovu snimaka i prijava koje su pristigle od preko 30 škola i gradova iz čitave Srbije.

U okviru festivala realizovan je i likovni konkurs na temu: Fantastični lik iz moje bajke.

Iz osnovnih škola, iz cele Srbije, stigao je veliki broj likovnih radova i to ukupno 615 radova iz 52 osnovne škole i kreativnih radionica.. U Srednjoj školi «Kralj Petar I» u Topoli 5. aprila 2019. godine, izbor najboljih radova vršio je stručni žiri:

1 Lidija Vidmar – akademski slikar

2. Tamara Đorđević – akademski slikar

3. Slađana Pavlović, organizator likovnog konkursa i festivala, pedagoški savetnik, predstavnik organizacije festivala

Na svečanom otvaranju festivala uručene su nagrade i pohvale za najbolje likovne radove.

Festival je zvanično otvorio Petar Lukić koji je u svom govoru poslao veliku i značajnu poruku učenicima o značaju kulture i dramskog stvaralaštva.