Home » Sport » FOTO: NBA i ove godine u Srbiji

FOTO: NBA i ove godine u Srbiji

Svečana sala Ustanove kulture Opštine Palilula “Vlada Divljan”, bila je u utorak ispunjena osnovcima, koji će i u 2019. učestvovati u “Junior NBA ligi”.

U prisustvu bivših reprezentativaca – potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igora Rakočevića, organizatora Bojana Popovića i gostiju Dušana Kecmana, Duška Savanovića i bivše košarkašice Nataše Kovačević, održan je “draft” na kojem su ekipe 20 beogradskih i po pet novosadskih i niških osnovnih škola saznale svoj put kroz takmičenje.

Junior NBA ligu” igraju učenici petog i mlađih razreda, a ekipe su podelje prema NBA sistemu – na dve konferencije i po tri divizije unutar njih. Čitava podela ekipa objavljena je na sajtu KSS.

Asistenti pri žrebu bili su prvotimac Crvene zvezde mts Dušan Ristić i junior Partizana Đorđe Pažin.

Igor Rakočević, Igor Rakocevic, Rakocevic, RakočevićFoto: MN Press

Košarkaški savez Srbije je sa kancelarijom NBA lige u Evropi pre četiri godine započeo projekat Junior NBA lige, koji se u prve tri sezone pokazao izuzetno uspešan i izazvao je veliko interesovanje. Danas otvaramo novu, četvrtu sezonu, sa verom da će biti najbolja do sada. Verujem da ćete se lepo igrati i zabavljati, da ćete uživati u utakmicama Junior NBA lige. Nadam se da će jednog dana neki od vas postati pravi košarkaši i ostvariti san skoro svakog dečaka koji trenira košarku – da igra u NBA ligi, kao što sam ga ja ostvario kada sam obukao dres Minesota Timbervulvsa“, izjavio je Rakočević uoči izvlačenja kuglica sa imenima osnovnih škola.

Projekat “Junior NBA liga” organizuje se širom planete i u 20 država Evrope. U prethodne tri godine, u Srbiji je u tom takmičenju učestvovalo 1.200 dečaka iz devojčica iz oko 50 osnovnih škola.

Izvor: MONDO Vesti