Home » Sport » Gaćinović: Nismo iskoristili šanse

Gaćinović: Nismo iskoristili šanse

Trener Spartaka kaže da je iskusni Brondbi kaznio njihove greške, ali da se uprkos porazu njegova ekipa lavovski borila u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Vladimir GaćinovićFoto: MN Press

Ekipa Spartaka maksimalno se potrudila da Brondbiju pruži što jači otpor u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je iskusni danski klub pokazao u Beogradu da je kvalitetniji tim.

Iako su Subotičani poraženi rezultatom 2:0, trener Vladimir Gaćinović ponosan je na svoje igrače. Kaže da nisu iskoristili šanse koje su imali, iako su na terenu ostavili poslednji atom snage.

“Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, iako smo nastupali u okrnjenom sastavu, bez važnih igrača. Propustili smo prilike koje smo imali, a ovo je tim koji kažnjava takve greške. Sasekao nas je drugi gol i onda je nastavak za njih postao rutina. Sve čestitke mojim momcima, ostavili su poslednji atom snage. Čestitam i ekipi Brondbija, koja igra taj lepršavi fudbal i malo odudara od tipičnog danskog fudbala”, rekao je Gaćinović posle utakmice.

Gaćinović nije mogao da računa na Dejana Kerkeza, ali je izrazio nadu da će svi biti spremni za sledeći duel.

“Dejan Kerkez je trenirao pet ili deset minuta i videli smo da to neće ići. On je još jedan u nizu naših povređenih igrača. Nadam se da će oni biti spremni, jer mislim da smo malo zapostavili domaće prvenstvo, nismo bili u prilici da igramo maksimalno na oba fronta. Đuričin i Vukčević mi trebaju već u nedelju protiv Crvene zvezde i sada sam morao da ih odmorim, iako su odigrali dobru utakmicu”, zaključio je trener Spartaka.

I trener gostiju Aleksander Zorniger naveo je da je njegov tim iskoristio svaku šansu, za razliku od domaćina.

“Mislim da je bila interesanta utakmica za oba tima. Iskoristili smo dve velike šanse koje smo stvorili u prvom i drugom poluvremenu. Spartak, nažalost, nije uspeo da iskoristi svoje prilike, tako da mogu biti zadovoljan konačnim ishodom”, rekao je Zorniger.

Revanš utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Spartaka i Brondbija igra se narednog četvrtka u Danskoj.

Izvor: MONDO Vesti