Godišnjica Drugog svetskog rata BEZ Vučića i Putina? – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Godišnjica Drugog svetskog rata BEZ Vučića i Putina?

Godišnjica Drugog svetskog rata BEZ Vučića i Putina?

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80 godina od početka Drugog svetskog rata, piše “Politika” pozivajući se na saznanja u Predsedništvu Srbije.

vučić mekalister Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

  U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rečeno je da su od Ambasade u Varšavi dobili informaciju da su pozivi upućeni samo članicama EU, NATO-a i Istočnog partnerstva.

Ovo su za “Politiku” potvrdili i u Ambasadi Poljske u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje da li je poziv upućen nekim od zvaničnika iz Beograda i zašto nije pozvan niko iz Rusije, otpravnik poslova poljske Ambasade Pavel Sokolovski rekao je da su “pozivnice upućene najbližim poljskim partnerima iz EU, NATO-a i zemljama Istočnog partnerstva”.

“Politika” ocenjuje da će ovo biti drugi važan događaj na kojem Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.

List podseća da je na proslavi 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska smestila predsednika Srbije u neke od sporednih redova, dok je predstavnik Prištine Hašim Tači sedeo tik iza ruskog predsednika Vladimira Putina.

Oštre kritike na račun Poljske stižu iz Moskve, budući da pozivnicu za događaj, kojem će, kako se najavljuje, prisustvovati oko 20 svetskih lidera, nije dobio ni Putin.

Izvor: Mondo Vesti