Home » Srbija » Gojković: Ambasador vređao, Mihajlović samo stajala

Gojković: Ambasador vređao, Mihajlović samo stajala

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković govorila je o tome šta zamera Zorani Mihajlović…

Maja GojkovićFoto: Mondo/ Stefan Stojanović Maja Gojković

Stav Nemačke po pitanju Kosova i Metohije jako je važan, ali Evropska unija je skup ravnopravnih članica, kaže Maja Gojković, i navodi da pet članica EU ne priznaju nezavisnost te srpske pokrajine.

Ona je rekla da izjavu poslanika nemačkog Bundestaga Petera Bajera da Srbija treba “de jure” da prizna suverenu državu Republiku Kosovo, jer u suprotnom neće ući u EU” treba ozbiljno shvatiti, jer je Nemačka možda i najvažnija članica EU.

“Meni nije toliko problematičan ambasador koji je izvređao Srbiju usred zgrade Vlade nego potpredsednica Vlade koja je stajala tamo i nije rekla nijednu reč. Meni je to veća uvreda nego uvreda jednog ambsadora koji je zaboravio na trenutak koja je njegova misija. Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i odgovori, tako kako je Ana Brnabić uradila narednog dana usred američke fabrike Filip Moris”, navela je ona za TV Prva.

Na pitanje šta zamera ministarki i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, Gojkovićeva je navela da joj “generalno ne zamera ništa, sem tog konkretnog čina”.

“Zorana je kao potpredsednica partije u kojoj sam i ja, uvela jedan manir da možeš slobodno da kažeš šta god želiš bez obzira da li si se konsultovao u stranci i da li su to stavovi većine ili nisu. Smatram da nije primereno da ne odgovori na vređanje ambasadora usred Vlade, a da vi stojite kao ikebana pored. I to je moj stav i ja ću to ponoviti ako želi da čuje to“, dodala je Gojković.

Izvor: MONDO Vesti