Home » Srbija » Građani dočekali Vučića:”Politika vešala neće pobediti”

Građani dočekali Vučića:”Politika vešala neće pobediti”

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom posete Opovu, da politika vešala i politika prošlosti neće pobediti politiku budućnosti.

On je u razgovoru sa meštanima, ispred Doma zdravlja u tom mestu, rekao da se brine o Opovu, kao i o celom Južnobanatskom okrugu i istakao da je za taj kraj potrebna još jedna fabrika.

Dodao je da zna svako selo i probleme svakog sela u opovskoj opštini i da brine o njima.

“Nemojte da brinete i da se sekirate kada vidite da ima onih koji nisu odgovorni, a koji bi da nas vrate u prošlost. Politika vešala i politika prošlosti nikada neće pobediti politiku budućnosti?”, poručo je Vučić i zahvalio na dočeku koju su mu meštani priredili ispred Doma zdravlja.

aleksandar vučić opovoFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik je naveo da je opština Opovo bila zadužena 105 miliona dinara, a da su danas dugovi spušteni na 70 miliona, ali i istakao da nije zadovoljan ni onime što je uradila sadašnja vlast, jer to još uvek nije dovoljno.

Istakao je da se u prethodnom periodu radilo na poboljšanju uslova za najmlađe i najstarije, a planovi su i da se radi na zaspošljavanju, što je za najnerazijeniju opštinu u Vojvodini najvažnije.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

“Brinemo o Opovu, kao što brinemo o celom Južnobanatskom okrugu”, podvukao je Vučić.

On je naglasio da će se raditi na tome da se brzo završi put do Debeljače.

Vučić s poljoprivrednicima

Vučić je posetio gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, a nakon toga počeo razgovore sa poljoprivrednicima tog kraja. Porodica Maksimović je predsednika dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so. Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

“Sa radovima na tom putu se krenulo 2011. godine, ali, videli ste, izgubljeni su milioni dinara, vas građana Opova i drugih građana Srbije. Sada je više nego krajnje vreme da to završimo”, kazao je Vučić.

Istakao je da će biti izgrađen autoput Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad, čime će, kako kaže, građani Opova biti bolje povezani i sa Zrenjaninom i sa Beogradom, a mnogo će značiti i za dovođenje investitora.

Vučić je kampanju “Budućnost Srbije” započeo u četvrtak dvodnevnom posetom Pčinjskom okrugu.

Kako je ranije najavljeno, u okviru kampanje predsednik će obići 29 okruga kako bi građanima predstavio šta je do sada urađeno, kakvi su dalji planovi, ali i da bi čuo koji su njihovi problemi.

Kampanju “Budućnost Srbije” Vučić je započeo 7. februara, obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, u sklopu dvodnevne posete Pčinjskom okrugu

Najavljujuči kampanju, on je izjavio da će obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate i dalje planove, kao i da čuje njihove primedbe.

On očekuje da obiđe više od 100 opština, da čuje primedbe ljudi, šta ih tišti, kao i da im se pokaže koliko smo škola, vrtića, bolnica otvorili ili obnovili, a u kakvom su katrastrofalnom stanju bili.

Predsednik je promovisao početak kampanje “Budućnost Srbije” i na novom Instagram nalogu, a na prvoj objavljenoj fotografiji vidi se šta mu je bilo najvažnije u prvom danu kampanje u kojoj promoviše infrastrukturne projekte, ekonomske rezultate, putnu infrastrukturu, strane investicije…

Izvor: MONDO Vesti