Home » Sport » Hamšik odlazi iz Napolija

Hamšik odlazi iz Napolija

Italijanska liga mogla bi ovih dana da ostane bez jedne od svojih najvećih zvezda!

Trener Napolija Karlo Anćeloti priznao je nakon subotnjeg trijumfa nad Sampdorijom (3:0) da kapiten ovog kluba Marek Hamšik želi da nastavi karijeru u Kini.

Transfer 31-godišnjeg “veziste”, koji je u Napoli stigao davne 2007. godine pominjao se još letos, ali je Slovak tada odlučio da ostane na “San Paolu”.

Ipak, sada je izgleda došlo vreme za rastanak. Kako pišu tamošnji mediji, Hamšikov transfer u Dalijan Jifang, za 25 miliona evra, biće realizovan u narednih dan-dva.

Nastup protiv Sampdorije Hamšiku je bio 520. u dresu Napolija. Čini se i poslednji za sjajnog Slovaka, koji je rekorder po broju golova postignutih za ekipu podno Vezuva – 121.

“Pregovori su u toku, a u dogovoru sa Marekom ćemo odlučiti šta će se desiti. Klub ga izuzetno respektuje, sa Napolijem je ispisao istoriju, ali želi nove izazove i nastojaćemo da ga usrećimo”, istakao je Anćeloti.

On je dodao da pregovori već dugo traju i da će sve biti poznato uskoro.

“Ništa ne krijemo. Iako smo i klub i ja zabrinuti, ako igrač želi neko novo iskustvo, spremni smo da mu ispunimo želju”, poručio je strateg Napolija.

Izvor: MONDO Vesti