Home » Srbija » Haradinaj: I Rama tražio da povučemo takse

Haradinaj: I Rama tražio da povučemo takse

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je predsednik vlade Albanije Edi Rama na sastanku u kući predsednika Kosova Hašima Tačija prošle nedelje zatražio da Kosovo povuče odluku o taksama koje su uvedene za robu iz Srbije i BiH.

ramuš haradinajFoto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

 Haradinaj je večeras za kablovsku televiziju K7 rekao da je Rama premijer Albanije i da nema prava da od institucija Kosova traži povlačenje taksi, niti da podnosi druge zahteve.

“Rama neka se ne opterećuje jer smo mi (lideri Kosova) ovde da odlučujemo”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je takođe rekao da su u trenutku kada su počeli zahtevi za povlačenje odluke o taksama koje su uvedene za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, počeli zahtevi za njegovom ostavkom.

Upitan ko je od njega tražio ostavku Haradinaj nije spomenuo nijedno konkretno ime, ali je dodao da su to zatražili “svi koji su bili za stolom”.

“Govorili su da ne možemo održati (takse), da ne znamo šta će biti sa vladom. O tome se govori u tim razgovorima”, kazao je Haradinaj.

Kosovska vlada odlučila je da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto 21. oktobra prošle godine i od tada je na snazi.

Iako je bilo više pokušaja i razgovora s Prištinom, Haradinaj odlučno odbija da ukine takse dok, kako kaže, Srbija ne prizna Kosovo.

Izvor: MONDO Vesti