Home » Srbija » Haradinaj ne odustaje: Takse ostaju, koalicija se ruši

Haradinaj ne odustaje: Takse ostaju, koalicija se ruši

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ostaje čvrsto pri stavu da takse uvećane za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH neće biti ukinute, neisključujući pritom mogućnost raspada vladajuće koalicije.

Ramuš HaradinajFoto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

  Haradinaj je nakon niza sastanaka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i liderima stranaka vladajuće koalicije, te nakon više zahteva SAD da Priština ukinute nametnute takse, ponovio da je to, kako je rekao, “suverena odluka vlade Kosova”.

To bi, kako je rekao, moglo da dovede do rušenja vladajuće koalicije, što znači raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Do, kako je rekao, rušenja koalicije moglo bi doći već narednih dana.

“Mi smo u pravim političkim procesima, sve je moguće u narednim sedmicama i danima, prvo je da se reše neke važne stvari kao što je usvajanje budžeta”, kazao je Haradinaj, preneo je pristinski Zeri.

Sastanak je održan nakon više zahteva SAD da Priština ukine nametnute takse Srbiji i BiH i nakon juče najavljenog telefonskog razgovora Haradinaja sa savetnikom za državnu bezbednost američkog predsednika, Džonom Boltonom.

Deo prištinskih medija prenosi da je Bolton razgovarao sa Haradinajem, ali i sa Tačijem i Veseljijem.

Zvanične potvrde da je došlo do ovog telefonskog razgovora Boltona sa prištinskim liderima nema.

A, kako prenosi prištinska Bota sot razgovor Boltona i Haradinaja bio je “težak” i protekao je u “ozbiljnom tonu”.

Izvor: MONDO Vesti