Home » Srbija » Haradinaj: Radoičića sam upoznao kod Tačija

Haradinaj: Radoičića sam upoznao kod Tačija

Premijer tzv. Vlade Kosova, Ramuš Haradinaj, kojeg je Hašim Tači više puta označio kao prijatelja Milana Radoičića, zamenika predsednika Srpske liste, izjavio je danas da s njim vipše nije u kontaktu.

hašim tači kosovo haradinaj veseljiFoto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Haradinaj je novinarima nakon sednice vlade rekao da nije u kontaktu sa Radoičićem od kada je u bekstvu od kosovskih pravosudnih organa, a povodom “prozivki” Tačija koji ga je tokom proteklog vikenda u Tirani, na skupu albanske dijaspore, indirektno povezao sa Radoičićem.

Tači je na tom skupu praktično potvrdio da je on “proterao s Kosova” Milana Radoičića.

“O podeli Kosova preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili su prijatelji Radojičića, kojeg sam proterao s Kosova”, rekao je tada Tači.

Kako je preneo portal Telegrafi, Haradinaj je rekao da je Radoičića upoznao u Tačijevom kabinetu.

“Uveravam vas da sam upoznao gospodina Radoičić dok je bio zajedno sa predsednikom Hašimom Tačijem u njegovoj kancelariji. Nemam razloga to da krijem. Kada sretnem nekoga, ispružim ruku i upoznam se, zašto bih to krio. Proveli smo više od dva sata u Tačijevoj kancelariji zajedno sa drugim predstavnicima države”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je potvrdio da se i kasnije nasamo u nekoliko navrata sastajao sa Radoičićem nakon što je izbran za zamenika predsednika Srpske liste, koja je, inače, kako se navodi, partner u koalicionoj prištinskoj vladi.

Izvor: MONDO Vesti