Home » Sport » Hendikep Grka – šansa za Gruziju

Hendikep Grka – šansa za Gruziju

Reprezentacija Gruzije u četvrtak je učinila uslugu Srbiji, pobedivši u gostima najbližeg pratioca “orlova”, Izrael.

Međutim, sama Gruzija se tom pobedom uključila u borbu za treće mesto i ako u nedelju na svom parketu savlada Grčku, na nju će morati ozbiljno da se računa u finišu kvalifikacija za Svetski kup 2019.

A, šanse Gruzijaca da Grcima nanesu prvi poraz značajno su narasle kada je selektor Tanasis Skurtopulos odlučio da u Tbilisi ne povede Jorgosa Printezisa i Janisa Burusisa.

“Starteri” na unutrašnjim pozicijama, koji su dali ogroman doprinos trijumfu nad Srbijom (70:63), propustiće tako meč 2. kola grupe L, a među 12 su “uskočili” 35-godišnji krilni centar Paoka Vangelis Margaritis i bek Aeka Janulis Larencakis.

Grčki mediji ne navode razloge izostanka Printezisa i Burusisa, koje će u prvoj petorci verovatno zameniti Tanasis Adetokunbo ili Panajotis Vasilopulos, odnosno Jorgos Papajanis.

U svakom slučaju, teško je očekivati da pomenuti igrači adekvatno nadomeste učinak dvojice najboljih visokih igrača u aktuelnom sastavu Grčke.

Gruzijci, predvođeni igračima Baskonije Tornikeom Šengelijom i naturalizovanim Amerikancem Metom Dženingom, definitivno će imati lepu priliku da naprave iznenađenje i dodatno “zakuvaju” situaciju u grupi.

PAROVI 2. KOLA (nedelja):

Gruzija – Grčka 17.00
Nemačka – Izrael 18.00
Srbija – Estonija 20.15

TABELA: Nemačka 7-0, Grčka 7-0, Srbija 4-3, Gruzija 3-4, Izrael 3-4, Estonija 2-5.

Naredni mečevi: Grčka – Nemačka, Izrael – Srbija, Estonija – Gruzija (30. novembra), Nemačka – Estonija, Srbija – Grčka, Gruzija – Izrael (3. decembra), Izrael – Nemačka, Estonija – Srbija, Grčka – Gruzija (21. februara), Nemačka – Grčka, Srbija – Izrael, Gruzija – Estonija (24. februara).

Na Mundobasket će se plasirati prve tri selekcije.

Izvor: MONDO Vesti