Home » Sport » Holandija je OPET ozbiljna! Znaju to Nemci…

Holandija je OPET ozbiljna! Znaju to Nemci…

Nemačka je “pala” u Amsterdamu.

Prepuna “Johan Krojf” arena mogla je da uživa u prvoj pobedi Holandije u novoformiranom takmičenju UEFA pod nazivom Liga nacija.

“Lale” su u drugom kolu Grupe 1 “Elitne” lige bile bolje od najvećeg rivala Nemačke 3:0 (1:0). Golove su postigli je Virdžil van Dajk u 30, Memfis Depaj u 88. i Đorđinio Vajnaldum u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Pre nego što je skupo plaćeni defanzivac Liverpula zakucao loptu iza leđa Manuela Nojera, Holandija je izvela korner, a Rajan Babel pogodio preču. Van Dajk bio je ispred same gol linije i nije mu bilo teško da odbijenu loptu smeti u mrežu.

Napadi “pancera” bili su jalovi, a to je problem koji ih muči još od Svetskog prvenstva. Jednostavno, šanse se stvaraju, ali se ne koriste.

Holandija je znala sve da kazni i da brzom kontrom u 88. minutu, gde je ceo srednji red Nemačke ispao još na polovini domaćina, obezbedi pobedu. Kvinsi Promes nije bio sebičan i posle istrčanih skoro 50 metara asistirao je za Depaja, koji rutinski vara Nojera.

Treći pogodak “lala” je minijatura Vajnalduma. Prihvatio je loptu na 25 metara od gola Nemačke, započeo je slalom, a solo akciju je završio vrlo preciznim prizemnim udarcem u dalji ugao.

Holanija je sada u poteri za Francuskom i 16. novembra imaće priliku da joj se revanšira za poraz iz septembra, kada su svetski prvaci slavili 2:1. Nemačka je doživela najteži poraz u poslednjih 11 godina. U kvalifikacijama za Euro 2008, Češka je kao gost pobedila “pancere” 2007. rezultatom 3:0.

TABELA: Francuska 4, Holandija 3, Nemačka 1.

Grupa 4, Liga B nacija:

Irska – Danska 0:0

TABELA: Danska 4, Vels 3, Irska 1.

Izvor: MONDO Vesti