Home » Srbija » I Miodrag Kostić u trci za deo “plena Agrokor”

I Miodrag Kostić u trci za deo “plena Agrokor”

Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao “srpski kralj šećera”, prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela Agrokora. Kaže da su komšije Hrvati “važniji od braće u Americi”.

Miodrag Kostić Kole Foto: MN Press

“Agrokor je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor”, rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL.

Hrvati važniji od “braće u Americi”

Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum, koji je održan juče u Zagrebu usklopu posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, srpski biznismen je istakao da je svrha ovakvih sastanaka da kažu: “ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima”. “Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi”, poručio je Kostić.

Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu evra, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podseća se u informaciji koju prenosi portal Seebiz.

Dalje se dodaje da je Kostić, inače vlasnik hotela na Jadranu Kempinski Palace u Portorožu i Skiper Resort u Savudriji u Istri, najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

“Za vreme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku”, rekao je Kostić.

Izvor: MONDO Vesti

Leave a Reply