I ove godine vaučeri za subvencionisan odmor u Srbiji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » I ove godine vaučeri za subvencionisan odmor u Srbiji

I ove godine vaučeri za subvencionisan odmor u Srbiji

Gde otići za godišnji odmor, planira se već početkom godine, a ukoliko ste zainteresovani da ga provedete u Srbiji, možete imati olakšice.

 I ove godine je u toku program Vlade Srbije preko kojeg možete dobiti vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara, koji treba da iskoristiti za plaćanje smeštaja u jednom od 400 objekata širom zemlje.

Čak 250.000 građana putovalo je po Srbiji uz subvencionisan odmor vlade. Po 5.000 dinara od države uglavnom se koristi da bi se posetile banje i planine.

Čak polovinu korisnika čine penzioneri, slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, a 11 odsto korisnika su nezaposlena lica. I ove godine 100.000 penzionera otićiće na odmor uz vaučer koji mogu iskoristiti najkasnije do 20. novembra.

Jedna od onih koja će i ove godine koristiti vaučer je Sofija Većkalov, doktorica u penziji. U društvu prijatelja do sad je na ovaj način posetila Vrnjačku banju i Banju Vrujci, a svaki odlazak koristi i kako bi posetila više mesta u okolini glavne destinacije. Smeštajem je, kaže, zadovoljna.

Ukoliko ste i vi zainteresovani da godišnji odmor provedete u Srbiji potrebno je da popunite obrazac koji možete pronaći na sajtu ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dodate potvrdu o rezervaciji smeštaja i fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju, a ako ste radno angažovano lice, potvrdu da vam primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno.