Home » Srbija » I vlast i opozicija odaju počast Đinđiću (FOTO,VIDEO)

I vlast i opozicija odaju počast Đinđiću (FOTO,VIDEO)

Inače potpuno na suprotnim stranama, vlast i opozicija (i suprotstavljene struje u okviru iste), danas šetaju, pale sveće i polažu vence i cveće na Đinđićev grob i na mestu na kom je ubijen.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, praćena ministrima, položila je prva danas venac u dvorištu vlade, gde je ubijen premijer Zoran Đinđić.

Izvor: Tanjug

Brnabić je venac položila u prisustvu ministara Nebojše Stefanovića, Aleksandra Antića, Zorane Mihajlović, Siniše Malog, Nenada Popovića, Mladena Šarčevića, Vanje Udovičića, Nele Kuburović, Slavice Đukić Dejanović, kao i drzavnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Veljka Odalovića.

Sa druge strane, predstavnici Đinđićeve Demokratske stranke (DS), poštovaoci i prijatelji položili su venac i cveće na grob ubijenog premijera u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poštu premijeru odali su predsednik stranke Zoran Lutovac, kao i ostali predstavnici demokrata – Dragoslav Šumarac, Balša Božović, Zoran Alimpić, Maja Videnović, Aleksandra Jerkov i drugi.

Na vencu koji je na grob položio Lutovac pisalo je “Za našeg Zorana – Demokratska stranka”.

“Ovo ne treba shvatiti kao negovanje kulta ličnosti, već kao želju da se političko nasleđe Zorana Đinđića neguje i poštuje, i da baštinimo političke ideje i filozofiju koju je on u Srbiji sprovodio”, rekao je Lutovac novinarima na Novom groblju.

Lutovac je rekao da će predstavnici DS u tačno vreme kada je Djinđić ubijen – u 12.20 sati položiti vence i cveće na mesto ubistva, u dvorištu Vlade Srbije.

Kaže i da će predstavnici DS-a večeras zajedno sa organizatorima protesta “Jedan od pet miliona” organizovati memorijalnu protestnu šetnju od Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade u čijem dvorištu je Đinđić ubijen.

Za to vreme traje i “Šetnja za Zorana” u organizaciji Liberalno-demokratske partije, na čelu sa Čedomirom Jovanovićem.

Članovi te stranke i poštovaoci Zorana Đinđića okupili su se ispred sedišta LDP-a u Ulici Emilijana Josimovića, nakon čega su krenuli u šetnju.

U šetnju su krenuli sa ružama u rukama, a saobraćaj u ulicama kojima šetaju je obustavljen u pravcu kretanja kolone.

Oni će se kratati Dečanskom, Kolarčevom ulicom, zatim kroz Kralja Milana do Londona, odakle će se Ulicom Kneza Miloša, spustiti do Vlade Srbije, gde je Đinđić ubijen i tu će zapaliti sveće.

Tu će se okupljenima i novinarima obratiti lider LDP Čedomir Jovanović.

Članovi i simpatizeri Nove stranke na čelu sa liderom Zoranom Živkovićem položili su danac cveće i vence na grob ubijenog premijera Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

“Na dan kada se navršava 16 godina od stravičnog atentata na prvog demokratski izabranog premijera Srbije, dubokim naklonom odali smo počast reformskoj politici, idejama i porukama velikog političara čiji put i danas dosledno sledimo”, navedeno je iz Nove stranke.

MONDO podsećanje na godišnjicu ubistva:

Izvor: MONDO Vesti