Informacija za sve privredne subjekte koji angažuju zaposlene u vreme zabrane kretanja – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Informacija za sve privredne subjekte koji angažuju zaposlene u vreme zabrane kretanja

Informacija za sve privredne subjekte koji angažuju zaposlene u vreme zabrane kretanja

Informacija za sve privredne subjekte koji angažuju zaposlene u vreme zabrane kretanja

Ministarstvo privrede pozvalo je danas privredne subjekte koje imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova do pet sati ujutru da popune tabelu i dostave je ministarstvu na adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS).

Ukazujemo i da javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs, dok oni čiji je osnivač lokalna samouprava zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će upućivati zahteve MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do pet časova.

Upozoravamo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Napominjemo i da će pripadnici MUP-a, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska. Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biće sankcionisani.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument iz koga će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se izbegle, odnosno unapred otklonile, moguće nejasnoće i nesporazumi.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja virusa COVID -19 donela odluku o zabrani kretanja svih građana od 20 časova do pet sati ujutru.

Instrukcija privrednim subjektima u vezi sa postupkom za izdavanje dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova.

Preuzeti formular sa internet stranice je potrebno poslati mejlom na vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Preuzmite OVDE.

Podsećamo da javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs, dok oni čiji je osnivač lokalna samouprava zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Izvor: privreda.gov.rs