Home » Sport » Italijanski velikan ima plan: Dovesti Sašu Đorđevića

Italijanski velikan ima plan: Dovesti Sašu Đorđevića

Aleksandar Saša Đorđević (51) počeo je pre 13 godina trenersku karijeru u istoj zemlji u kojoj je završio i veliku igračku – u Italiji.

Od januara 2006. do kraja sezone 2006/07 on je vodio Armani, a nekoliko godina kasnije radio je i kao trener Benetona, u takmičarskoj 2011/12. Nedugo posle preuzeo je reprezentaciju Srbije i sa njom počeo da osvaja medalje, u međuvremenu je vodio Panatinaikos i Bajern, a uskoro bi mogao da se još jednom vrati u Seriju A.

I to kao trener Virtusa iz Bolonje.

Prema pisanju specijalizovanog portala “Sportando”, sledeće dve utakmice nekadašnjeg šampiona Evrope biće ključne za sudbinu aktuelnog šefa struke, Pina Sakripantija. Ako bude izgubio na gostovanju Kantuu i kod kuće protiv Le Mana u FIBA Ligi šampiona, poznati klub potpuno će se okrenuti ka Đorđeviću.

“Ako Sakripanti bude dobio otkaz, Saša Đorđević postaće prva opcija. Virtus je pokušao da ga dovede i prošlog leta, ali dve strane nisu uspele da se dogovore”, piše Sportando.

Takođe, objašnjeno je da “Sale Nacionale” nije jedini srpski trener koji je interesantan velikanu iz Bolonje, jer je na spisku želja napisano i ime Aleksandra Džikića, koji nema posao od kada je napustio Budućnost.

Izvor: MONDO Vesti