Home » Srbija » Izgubili 90 milijardi dolara u trenutku?!

Izgubili 90 milijardi dolara u trenutku?!

Akcije Amazon kompanije su, pre zvaničnog početka trgovanja na berzi, pale za deset odsto, pošto je prodaja te kompanije podbacila u odnosu na prethodno projektovana očekivanja analitičara i tržišnih stručnjaka sa Wall Street-a. Akcije Amazon kompanije, koji se nedavno pridružio Apple kompaniji u “Klubi najbogatijih kompanija“ su pale za 9.7 odsto na 1.610 dolara pre oglašavanja zvona za početak trgovanja.

Pročitajte i ovo: eBay tužio Amazon zbog preotimanja prodavaca

Najnoviji pad akcija, ukoliko se ponovi na zvaničnom otvaranju Wall Street-a, “zbrisaće” skoro 90 milijardi dolara tržišne vrednosti Amazon-a, procenjuje Rojters. Prihodi Amazon-ovog sektora za međunarodno poslovanje, koji učestvuje sa 27.5 odsto u ukupnoj prodaji, porasli su za 13.4 odsto u trećem tromesečju, što je, ipak, niže od očekivanog i od rasta od 27 odsto iz prethodnog kvartala.

U toj kompaniji očekuju da će prodaja u tekućem prazničnom kvartalu do Božića porasti između 10 i 20 odsto, do 72.5 milijardi dolara, dok analitičari očekuju prodaju od 73.9 milijardi dolara. Procena operativnog profita je između 2.1 milijarde i 3.6 milijardi dolara, i ona je, takođe niža od procene analitičara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Amazon pad vrednosti 90 milijardi dolara

Izvor: MONDO Vesti