Izložba đačkih radova “Čuvari prirode” u Maloj galeriji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Izložba đačkih radova “Čuvari prirode” u Maloj galeriji

Izložba đačkih radova “Čuvari prirode” u Maloj galeriji

Narodna biblioteka „Sveti Sava“ u okviru programa „Euteka“ i u saradnji sa Osnovnom školom „Milan Ilić Čiča“ organizuje eco-friendly likovnu izložbu đačkih radova nastalih u okviru majske akcije „Čuvari prirode“. Učenici od prvog do četvrtog razreda prikazaće ovom prilikom svoje izrađene likovne radove. Svi radovi su nastali od recikliranih materijala – od starog papira, čepova, plastičnih čaša, ostatka od drveta i slično, a sve u okviru kampanje „EU za tebe“ Dana Evrope i EU Green Week-a koja se obeležavala od 13. do 17. maja 2019. godine.

Izrađeni radovi bili su izloženi u holu Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“ od 13. maja 2019. godine.

Izložba je sada upriličena i u gradskom prostoru, u Maloj galeriji u Jadranskoj ulici. Otvaranje je u petak, 21. juna 2019. godine u 19 časova. Izložba traje do 5. jula 2019. godine.

Ekološki zakoni imaju ogroman uticaj na naš život. Poboljšavaju kvalitet vode i vazduha, štite prirodu i podstiču recikliranje i upravljanje otpadom. Cilj je da se naša pravila usklade sa evropskim zakonima i u potpunosti sprovode, kao i da se deca od malih nogu obrazuju u tom smislu i shvate značaj reciklaže.