Izložba radova sa radionice “Slike i knjige u zagrljaju” – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Izložba radova sa radionice “Slike i knjige u zagrljaju”

Izložba radova sa radionice “Slike i knjige u zagrljaju”

U izlogu Narodne biblioteke „Sveti Sava“ postavljeni su radovi sa ovogodišnje radionice „Slike i knjige u zagrljaju“ Slikarske škole za decu i odrasle „Anin rasadnik ljubavi“ koja je održana u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Sveti Sava“.

Na svakoj od tri radionice, učestvovalo je dvadesetak polaznika, a u izlogu se nalaze najreprezantivniji radovi.

Radionice pod nazivom „Slike i knjige u zagrljaju“ vodila akademska slikarka i likovni pedagog Ana Đorđević. Bile su posvećene boljem upoznavanju sa bibliotečkim fondom, odnosno sa volumenom knjiga koje se ne iznose iz biblioteke, a poseduju izuzetan značaj kao celovita dela, a posebno u svom vizuelnom aspektu. Time je naglašena povezanost literature i likovne umetnosti, kao i značaj knjige kao dragocenog predmeta.

Prva radionica je bila inspirisana knjigama „Narodi sveta“ (Mirela Ferera), „Put oko sveta“ (grupa autora), druga „Ikona Hrista“ (episkop dr Jovan Purić), „Ikona, slika nevidljivog“ (Egon Sendler), „Ikone manastira Hilandara“ (Sreten Petrović) i treća monografijama poznatih umetnika (Leonardo, Dali, Klimt, Šagal, Van Gog, Pikaso, Uroš Predić, Paja Jovanović, Šejka, Konjović…..).

Izložba radova „Slike i knjige u zagrljaju“ u Izlogu biblioteke traje do kraja juna.