Jagodinke odbranile titulu! – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Jagodinke odbranile titulu!

Jagodinke odbranile titulu!

Rukometašice Jagodine odbranile su titulu šampionki Srbije! Remijem sinoć u SPC „Šumadija“ na terenu najvećeg rivala u borbi za šampionski pehar, remizirale su sa Bekamentom Bukovičkom Banjom 20:20 (13:11) i tako tri kola pre kraja bez poraza stigle do još jednog trofeja – druge šampionske krune za klub iz Pomoravlja.

Iako je u igri još šest bodova, taman koliko deli ova dva tima na tabeli, posle remija pod Bukuljom jasno je da je Jagodina i teoretski odbranila šampionsku krunu.

Petnaestak minuta pre kraja meča Aranđelovčanke su imale četiri gola prednosti i činilo se kao da će neizvesnost oko novog šampiona produžiti i na preostala tri kola, ali nisu tako mislile i gošće iz Jagodine u čijim redovima je opet bila vrlo raspoložena Ivana Mitrović.

Na drugoj strani Ana Kačarević je držala domaće koje su šest minuta pre kraja meča imale plus dva (20:18). Međutim, Ivana Jevtić i Anđela Nišavić su bile precizne za konačnih – 20:20.

I pored gubitka trofeja u Super Kupu i Kupu Srbije od strane Aranđelovčanki, Jagodinke predvođene trenerom Draganom Markovim su tokom takmičenja u Super ligi Srbije pokazale najviše i sasvim zasluženo opravdale epitet najboljeg tima.