Home » Sport » Janković napunio kasu Partizana, Iliev u šoku!

Janković napunio kasu Partizana, Iliev u šoku!

Prošlog januara Everton Luiz, a sada Marko Janković!

Dvadesettrogodišnji ofanzivni “vezista” ugovorio je prelazak iz Partizana u redove italijanskog prvoligaša Spala, čime će klubu prihodovati više nego značajnu sumu novca.

Prema nezvaničnim informacijama, klub Serije A uplatiće crno-belima 2,5 miliona evra na ime obeštećenja, a sam Janković pristao je da Partizanu oprosti dugovanja, koja – takođe nezvanično – iznose oko 160.000 evra.

Ta cifra odgovara ukupnom iznosu premija za period od dve i po sezone, koliko je Janković nosio crno-beli dres, prvo kao pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa, a zatim od leta 2017. kao Partizanov igrač.

U celoj ovoj priči postoji i važna napomena: po ugovoru koji je Partizan sklopio sa Olimpijakosom, prilikom otkupa crnogorskog krilnog napadača, crno-beli bi polovinu novca dobijenog od Spala trebalo da proslede na račun Pirejaca.

Kao što je poznato, Marko Janković zbog povrede nije bio uključen u dosadašnji tok priprema u Antaliji.

U četvrtak je doputovao u tursko letovalište, ali umesto da zaduži opremu i stavi se na raspolaganje treneru Zoranu Mirkoviću, seo je za sto sa potpredsednikom kluba Vladimirom Vuletićem i sportskim direktorom Ivicom Ilievim.

Epilog je poznat i Janković će se ubrzo zaputiti ka novoj destinaciji u svojoj karijeri…

Sa Partizanom je osvojio “duplu krunu” 2017. i Kup 2018. godine, uz to i igrao grupnu fazu Lige Evrope 2017/18.

Izvor: MONDO

ODLAZI I LEVI BEK MILETIĆ?

Do kraja večeri moglo bi da se dogodi da još neki igrači napuste Humsku. Najpre levi bek Nemanja G. Miletić, za koga je ozbiljno interesovanje pokazao francuski drugoligaš Lans.

“Ostalo je još nekoliko sati. Ozbiljno je. Zavisi od brzine svih strana”, rekao je Iliev, koga ove večeri, očigledno, čeka još posla.

Po pitanju odlazaka Svete Markovića i Saše Zdjelara, sportski direktor Partizana nije optimista.

“Postoje neke stvari, ali ostalo je malo vremena”.

Najviše ponuda, prema priznanju Ilieva, Partizan je ove zime dobio za svog prvog strelca, Rikarda Gomeša.

“Raduje me što smo za njega dobili mnogo zvaničnih ponuda. Sve smo uradili da on ne ode. Kako stvari stoje, ostaje sa nama”.

Transfer Tokmaka Nguena nedavno je propao zbog nedostatka novca, pa je krilni fudbaler, koji bi u ovom trenutku bio idealna zamena za Jankovića, završio u Ferencvarošu.

Na pitanje da li će “valjak” do kraja prelaznog roka u Srbiji (9. februar) dovesti još nekog igrača, Iliev odgovara:

“Moram sa ostatkom rukovodstva da vidim najpre sa čime klub raspolaže, da napravimo računicu do leta. Imamo neke želje, znate da smo nešto već bili skoro završili, da ne spominjemo razloge, nažalost jedan igrač nam se izmigoljio iz ruku, a igrao je na Jankovićevoj poziciji. Nekad ne zavisi sve od nas”, podvukao je Ivica Iliev.

Izvor: MONDO Vesti