Javni poziv za dodelu novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate na školskim takmičenjima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Javni poziv za dodelu novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate na školskim takmičenjima

Javni poziv za dodelu novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate na školskim takmičenjima

Foto: rtvsunce.com

Javni poziv se odnosi na dodelu novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Aranđelovac za postignute rezultate na školskim takmičenjima u školskoj 2018/2019. godini.

Pravo na novčanu nagradu po osnovu podnetih zahteva imaju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Aranđelovac koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnom ili jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i/ili Ministarstva omladine i sporta, s tim što se računaju bodovi sa takmičenja najvećeg stepena iz različitih oblasti,kao i bodovi po osnovu postignutih uspeha u dosadašnjem školovanju.
Izuzetno, novčana nagrada se može dodeliti i učeniku koji je osvojio jedno od prva tri mesta na takmičenjima u Srbiji ili ostvario odličan plasman na takmičenjima u inostranstvu ako Komisija oceni da ta takmičenja po značaju nisu ispod nivoa takmičenja koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i/ili Ministarstva
omladine i sporta.
Komisija za podršku talentovanim stvaraocima poziva kandidate da zahteve dostave na propisanom prijavnom obrascu koji se može preuzeti sa zvaničnog sajta, ili klikom ОVDE ili u Uslužnom centru opštine Aranđelovac, šalter br. 9 uz koji se prilaže:

  • Kopija đačke knjižice;
  • Potvrda škole o proseku ocenu;
  • Potvrda škole o rezultatima na takmičenjima uz prilaganje diploma.

Podnosioci zahteva moraju svoje prijavne formulare kao i prateću dokumentaciju popuniti jasno i precizno i predati na pisarnicu opštine Aranđelovac ili preporučeno poštom na adresu:
Opštinska uprava opštine Aranđelovac – Komisija za podršku talentovanim stvaraocima, Venac slobode 10, Aranđelovac do 20.06.2019. godine.
Komisija za podršku talentovanim stvaraocima na osnovu uredno podnetog zahteva donosi Odluku o dodeli novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji ispunjavaju uslove konkursa u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa i objavljuje na zvaničnom sajtu opštine Aranđelovac, u „Službenom glasniku opštine Aranđelovac“, preko lokalnih sredstava javnog informisanja, na oglasnim tablama osnovnih i srednjih škola. Odluka o dodeli nagrada je konačna.
Novčane nagrade će biti uručene učenicima neposredno na posebno organizovanom događaju o čemu će nagrađeni biti blagovremeno obavešteni.
Za sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom zainteresovani se mogu obratiti Odeljenju za privredu i društvene delatnosti Opštinske uprave Aranđelovac (stara zgrada Opštine) ili na telefon 711-722.