Home » Sport » “Jokić kao Sabonis u najboljim danima!”

“Jokić kao Sabonis u najboljim danima!”

Nove pohvale na račun srpskog košarkaša!

Nikola Jokić igra najbolju sezonu u karijeri, “vuče” Denver u borbi za prvu poziciju Zapada uprkos brojnim povredama saigrača, beleži neverovatne brojke, a uz to je zabeležio i prvo učešće na Ol-star vikendu, te ima i veliki broj zagovornika teze da njemu pripada MVP titula.

Jedan od onih koji poštuju njegovu igru jeste i legendarni plejmejker Čonsi Bilaps koji je sa Detroitom osvojio titulu 2004. godine, a uz to je igrao i u Nagetsima…

Gostujući na ESPN pred utakmicu Denvera i Golden Stejta, koju je šampion NBA lige ipak ubedljivo dobio, Čonsi Bilaps se setio svojih “ruki” dana u ligi i prisetio se Arvidasa Sabonisa koji je “preko okeana” stigao tek kao tridesetogodišnjak.

/SVE VESTI O NIKOLI JOKIĆU NA MONDU/

Žali što se tek sada to desilo, ali u Jokiću vidi otelotvorenje Sabonisa “u prajmu”.

“Nikola Jokić je jedinstven igrač. Volim poređenja sa igračima koji su nastupali kada sam ja počinjao u ligi, tako da sam u to vreme voleo Arvidasa Sabonisa i uvek sam govorio da bih voleo da ga vidim u njegovim najboljim godinama i izdanju. Mislim da to vidimo sada u Nikoli Jokiću. Ima mnogo sličnosti…”, kazao je legendarni Amerikanac.

Na ekranu su se potom ređali video-snimci koji pokazuju sličnosti između dva evropska košarkaša, s tim da je Jokić u NBA ligu došao deset godina mlađi.

Saša Đorđević i Arvidas Sabonis.Foto: MN Press Saša Đorđević i Arvidas Sabonis.

“Nijedan od njih nije mogao da trči, ni da preskoče papir, ali imaju te vešte poteze pod košem. Sjajno igraju ‘pik en pop’, šutiraju trojke, a takođe imaju viziju elitnog plejmejkera”, hvalio je Bilaps dvojicu košarkaša koji su očigledno po njegovom ukusu.

Zanimljivo je da nije prvi koji je uporedio Litvanca i Srbina…

O njima dvojici govorio je i Redži Miler, da bi Čarls Barkli, ljubimac košarke devedesetih, na to kazao da bi Arvidas Sabonis i danas bio bolji od Nikole Jokića da se vrati iz penzije.

Opet, “Čak” je taj koji je “kandidovao” Jokića za MVP lige…

Izvor: MONDO Vesti