Još šest slučajeva zaraženih koronavirusom, ukupno 18 – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Još šest slučajeva zaraženih koronavirusom, ukupno 18

Još šest slučajeva zaraženih koronavirusom, ukupno 18

Do 20 časova na Institutu „Torlak“ testirana je ukupno 151 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 20 časova, testirani su uzorci 21 osobe od kojih je šest bilo pozitivnih i 15 negativnih na novi koronavirus.

Vlada Srbije juče je zabranila ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, dok su danas zabranjeni javni skupovi sa više od 100 osoba. Zasad nema obustave nastave u školama.

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da se nalazimo na početku prenošenja koronavirusa.

Govoreći o merama koje su preduzete, Kon je rekao da su one u cilju usporavanja prenošenja i da je to izuzetno važno kako ne bi došlo do naglog obolevanja, posebno teških slučajeva.

Prema jutrošnjim podacima, u Infektivnoj klinici u Beogradu hospitalizovano je ukupno šest osoba, četvoro u Nišu i dvoje u KC Vojvodine. Jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku.

Sedam osoba, koje su između utorka u 18. časova i srede u 8 časova, bili pozitivni na testu za koronavirus, zaraženi su od istog izvora.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Izvor: rts.rs