Jovana Preković sutra u finalu karate 1 premijer lige u Šangaju – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Jovana Preković sutra u finalu karate 1 premijer lige u Šangaju

Jovana Preković sutra u finalu karate 1 premijer lige u Šangaju

Jovana Preković karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas pobedom nad reprezentativkom Japana Someya Mayumi obezbedila sutrašnje finale na Karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održava u Šangaju.
Jovana je danas na putu do finala pobedila reprezentativku Irana Alesaadi Shima, zatim takmičarku Meksikanka Caballero Xhunashi, a u četvrfinalu je pobedila reprezentativku Japana Moriguchi Ayami.
U polufinalnoj borbi Jovana Preković je pobedila još jednu reprezentativku Japana Someya Mayumi, tako da će se sutra u finalnom meču ponoviti finale sa prvenstva sveta 2018 godine pa će se Jovana Preković sastati sa reprezentativkom Kine Yin Xiaoyan.
Kako se radi o jednom od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gde će se karate po prvi put naći na programu igara, Jovana je ovim rezultatom osvojila značajan broj bodova i potvrdila svoju odličnu poziciju na kvalifikacionoj Olimpijskoj listi.
„Prezadovoljna sam današnjim nastupom jer mi je ovo prvo takmičenje posle prošlogodišnjeg osvajanja titule prvaka Sveta na kojem sam bila potpuno spremna. Naime nakon stvarno velikog rezultata koji sam napravila u 2018 godini moj trener i ja smo odlučile da se polako i pažljivo pripremamo za sve one izazove koji nam ove godine predstoje jer napominjem dug je put kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020.“ – nakon nastupa izjavila je Jovana Preković.
„Jovana je danas samo potvrdila vrhunsku klasu i vrhunsku formu u kojoj se nalazi. Iza nas je bilo nekoliko veoma teških meseci i priprema sa Nacionalnim timom Srbije, odlazaka prvo u Italiju, a onda i u Kazahstan na pripreme odakle smo i došle u Šangaj. Jovana je danas pobedila čak dve reprezentativke Japana, što je uradila i pre nekoliko nedelja u Istambulu i stvarno mogu reći da sam zadovoljna. Nama ostaje da se dobro spremimo za sutrašnje finale i našu staru poznanicu sa kojom smo radile finale prvenstva Sveta prošle godine.“ istakla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.