Home » Sport » Jovanović i “orlići” na EP u Hemnicu

Jovanović i “orlići” na EP u Hemnicu

Srpski košarkaši od subote u nemačkom gradu Hemnicu učestvuju na Evropskom U-20 prvenstvu.

Pored selektora Vlade Jovanovića, u sastavu su četvorica osvajača zlatne medalje na U-18 EP, održanom pre godinu dana u Bratislavi, a gotovo svi su tokom minule sezone imali dobru minutažu u timovima ABA lige ili KLS.

“Naša obaveza je da na najbolji način predstavljamo srpsku košarku i borimo se za najviši plasman, ali tu je bar još pet-šest ekipa koje imaju iste ambicije”, izjavio je Jovanović pred početak turnira.

“Orlići” se u subotu od 18 časova sastaju sa Islandom, u nedelju od 20.15 protivnik je Italija, a u ponedeljak od 15.45 Švedska.

Svih 16 selekcija plasiraće se u osminu finala, tako da se u grupi igra samo za što bolju poziciju pred mečeve “nokaut” faze. Naša grupa se ukršta sa onom u kojoj igraju Grčka, Nemačka, Izrael i Rumunija.

“Idemo korak po korak. Lično bih bio prezadovoljan ako igrači na prvenstvu budu prezentovali ono što su radili na treninzima, kako su se bodrili i ponašali na pripremama. To bi bio važan preduslov za ispunjenje naših ciljeva”, dodao je Jovanović.

Za Srbiju će igrati: Andrija Marjanović (Mega), Vuk Vulikić (Dinamik), Aleksandar Aranitović (Partizan), Novak Musić (Mega), Dušan Beslać (Dinamik), Tadija Tadić (Partizan), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Aleksa Stepanović (Spars), Boriša Simanić (FMP), Miloš Glišić (Dinamik), Stefan Đorđević i Stefan Momirov (obojica Vršac).

Izvor: MONDO Vesti