Julske svečanosti povodom Dana grada – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Julske svečanosti povodom Dana grada

Julske svečanosti povodom Dana grada

Foto: rtvsunce.com

Opština Aranđelovac i ove godine posebnim programom, Julskim svečanostima, obeležava Dan opštine, 26 jul.

Danas, već od 11 časova na otvorenoj sceni u parku „Bukuvičke banje“ biće održan XIII festival “Pevaj Srbijo” izvornih grupa pevača Srbije. Potom od 19 časova u organizaciji Narodne biblioteke „Sveti Sava“ biće promocija knjige „Neviđena Srbija“ Vlade Arsića. Promocija će se održati u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“. Već od 20 časova je nastup Kulturno-umetničkog društvo “Abrašević” sa gostima iz Slovenije.

Od 21 čas na Gradskom trgu održaće se muzički koncert grupe „Neverne Bebe“.


Na dan opštine, u petak 26.jula, od 9 časova, u Crkvi Svetog arhangela Gavrila biće služena Sveta liturgija, u 11 časova i 30 minuta biće položeni venci na Spomenik Milošu Obrenoviću i Spomenik oslobodiocima Aranđelovca.

Od 12 časova planirana je manifestacija „Vredne ruke“ , od raskrsnice ulice Kralja Petra I i Jadranske do ulice Ive Andrića. Za 16 časova u parku „Bukovičke banje“ zakazano je otkrivanje biste Živanu Saramandiću.

Svečana akademija, na kojoj će biti podeljene nagrade najzaslužnijim građanima, zakazana je za 17 sati na Otvorenoj sceni. Posle akademije, od 18 časova je takmičenje „Strong man“ u ulici Knjaza Miloša od „Šarene kapije“ do raskrsnice sa Jadranskom.

Od 21 čas na Gradskom trgu održaće se muzički koncert Dženana Lončarevića.


U subotu 27. jula od 20 časova, je muzički koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića – Otvorena scena u Parku Bukovičke banje.


U nedelju 28. jula od 17:30 časova je defile kulturno umetničkih društava u okviru manifestacije “Šumadijski opanak”, i to od Jadranske ulice do Otvorene scene u parku „Bukovičke banje“, i odmah potom od 19 časova je manifestacija “Šumadijski opanak” na Otvorenoj sceni.