Home » Sport » Karolina Voznjacki boluje od reumatoidnog artritisa

Karolina Voznjacki boluje od reumatoidnog artritisa

Bivša prva teniserka sveta Karolina Voznjacki saopštila je danas da boluje od reumatoidnog artritisa, a dijagnoza joj je postavljena uoči US opena.

Voznjacki je izjavu dala nakon što je danas u trećem kolu završnog godišnjeg WTA turnira u Singapuru izgubila od Eline Svitoline sa 2:1 i nije se plasirala u polufinale.

“Kada sam to saznala, bila sam šokirana. Mislite da ste kao sportista maksimalno fizički spremni, po čemu sam ja poznata, a onda ođednom saznate da vam predstoji teška borba sa autoimunom bolesti”, rekla je Voznjacki.

Otkrila je da je prve simptome primetila u julu, posle Vimbldona, ali je tada pomislila da ima grip, a onda se u avgustu u Montrealu jednog jutra probudila i shvatila da ne može da podigne ruke iznad glave.

Tada je pomislila da ima problem sa žlezdama i otišla je na ispitivanje, koje je pokazalo da se radi o mnogo težoj bolesti.

Uprkos tome, Voznjacki je nastavila da igra i pre tri sedmice je osvojila turnir u Pekingu.

Istakla je da nije želela da saopštava ovu vest pre završetka sezone, a u međevremenu je dosta toga naučila o raumatidnom artritisu.

“Konsultovala sam više lekara i saznala dosta o toj bolesti, a rečeno mi je da je poslednjih godina terapija dosta usavršena i da sa tim može da se živi. Shvatila sam da moram da budem pozitivna i da se borima sa problemom koji imam”, kazala je Voznjacki.

Izvor: MONDO Vesti