Klipersi smanjili prednost Finiksa, Džordž i Džekson odlični – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Klipersi smanjili prednost Finiksa, Džordž i Džekson odlični

Klipersi smanjili prednost Finiksa, Džordž i Džekson odlični

Iako su Klipersi dobro počeli meč na svom terenu i dobili prvu četvrtinu, Finiks je uspeo da načini preokret i drugu četvrtinu dobije sa dvocifrenom razlikom, pa su na poluvreme otišli sa dva poena prednosti.

Učinilo se da će gosti prirediti iznenađenje ali su Klipersi u trećoj četvrtini uspeli da preuzmu potpunu kontrolu i povedu sa 14 poena prednosti koju su potom bez većih problema održavali do pobede.

Tim pobednika je predvodio Pol Džordž komenj je malo nedostajalo da postigne trostruki dvocifren učinak sa 27 postihnutih poena uz 15 skokova i osam asistencija.

Odlično ga je pratio Redži Džekson sa 23 poena, jednim skokom i 3 asistencije, a Ivica zubac je dodao 15 poena uz 16 skokova.

Na drugoj strani u poraženom timu najefikasniji je bio Ajton sa 18 poena, dok su po tri manje postigli Dejvid Buker i Kris Pol što je znatno ispod njihovog standarda.

Posle dva poraza u gostima, LA Klipersi su smanjili zazliku na 2:1 u finalnoj seriji Zapada, a već 27. juna će pokušati da dođu i do izjednačenja.

Izvor: rts.rs