Koliko košta polazak deteta u školu? – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Koliko košta polazak deteta u školu?

Koliko košta polazak deteta u školu?

 

Početak školske godine može biti težak i zbog udara na budžet, pa su mnogi načini na koje se roditelji i deca dovijaju kako bi se u potpunosti opremili za školu.

Ako pitate đake, 1. septembar uglavnom je asocijacija na novi početak, a ako pitate roditelje uglavnom na novi izdatak.

Komplet knjiga za učenike prvog razreda osnovne škole u proseku košta između 6 i 7 hiljada dinara, a u Zavodu za udžbenike kažu da će svi kompleti biti spremni do poslednjeg dana avgusta.

 

skola, skolski pribor jpg

freeimages.com

 

Dobrila Jovičić, pomoćnica direktora prodaje u Zavodu za udžbenike kaže:

„Oni koji se nisu odlučili za pretplatu, oni će dobiti kad prvi dan škole bude, a ostali, pa mi ovde nismo još dobili sve komplete, ali svaki dan stižu udžbenici“.

Osim udžbenika, đaci pažljivo biraju i školski pribor čiji je izbor u knjižarama izuzetno velik. Pernice, sveske, ranci, olovke, lenjiri i ostale sitnice razlikuju se u cenama u zavisnosti od kvaliteta i proizvođača.

Za decu novi izazov, za roditelje novi izdatak – kako god, prvi septembar je blizu, a na osnovu iskustva od prethodnih godina, u knjižarama podsećaju na to da je udžbenike neophodno kupiti na vreme kako se početkom septembra ne bi stvarala gužva, dok po ostatak školskog pribora ne morate da žurite.

 

Izvor: RTV