Kolorado Springs: Sedam žrtava pucnjave, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Kolorado Springs: Sedam žrtava pucnjave, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo

Kolorado Springs: Sedam žrtava pucnjave, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo

Naoružani napadač otvorio je vatru na rođendanskoj zabavi u američkoj državi Kolorado, ubivši šestoro odraslih osoba pre nego što je izvršio samoubistvo, saopštila je tamošnja policija.

Pucnjava se dogodila nešto iza ponoći, u noću između subote i nedelje, u području domova-prikolica na istočnoj strani Kolorado Springsa, dodala je u saopštenju policija.

Policajci su na mestu događaja pronašli šest preminulih osoba i muškarca sa ozbiljnim povredama koji je kasnije preminuo u bolnici, objavio je lokalni Kolorado Springs gazeta.

Srce mi je slomljeno zbog porodica koje su izgubile nekog od voljenih – kao i zbog dece koja su ostala bez roditelja”, izjavio je Vins Niski – šef policije Kolorado Springsa.

Naoružani napadač bio je partner jedne ženske osobe koja je prisustvovala rođendanskoj zabavi na kojoj su zvanice bile prijatelji, porodica i deca. Došao je na zabavu i otvorio vatru – pre nego što je pucao u sebe.

Deca koja su prisustvovala oružanom nasilju nisu povređena i smeštena su kod rođaka, saopštila je policija.

Identitet žrtava i osumnjičenog napadala nije saopšten, dok policija ukazuje da je motiv napada za sada nepoznat.

Reč je o najtežem slučaju oružanog nasilja u Koloradu od kada je napadač u supermarketu u mestu Bolder, krajem marta, ubio deset osoba.

Kolorado Springs, koji broji 465.000 stanovnika, posle Denvera je drugi grad po veličini američke države Kolorado.

Izvor: Glas Amerike

Arhive