Koncertom Saše Matić završena 55. Oplenačka berba – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Koncertom Saše Matić završena 55. Oplenačka berba

Koncertom Saše Matić završena 55. Oplenačka berba

 

 

Koncertom Saše Matić i nezapamćenim kolapsom u saobraćaju posetilaca koji su se vraćali kući, završena je najveća privredno turistička manifestacija u Srbiji  55. OPLENAČKA BERBA !!!

Ulice Topole su bile premale da prime sve posetioce koji su došli u Topolu i svaku dosadašnju manifestaciju su posećivali oko 200 000 ljudi ali ova je daleko premašila taj broj a i broj izlagača grožđa i proizvoda od grožđa .

 

Krajem septembra 2014. godine manifestacijom Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva – po projektu kojim je Turistička organizacija aplicirala na konkurs Evropske komisije “Turizam i lokalno nematerijalno kulturno nasleđe” – Topola uvršćena u mrežu izuzetnih destinacija Evrope – EDEN.

 

 

Proteklih dana Topolu je posetilo na desetine hiljada turista koji su slavili berbu grožđa i koji degustiraju nadaleko čuvena oplenačka vina.
Istovremeno je održan i Sabor izvornog narodnog stvaralašta, narodne pesme i igre izvornih igračkih i pevačkih grupa, sa oko 700 učesnika, koji Oplenačkoj berbi da nezaboravan pečat.

 

Arhive