Konte posle sastanka menadžera i čelnika Premijer lige: Kao da pričate sa zidom – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Konte posle sastanka menadžera i čelnika Premijer lige: Kao da pričate sa zidom

Konte posle sastanka menadžera i čelnika Premijer lige: Kao da pričate sa zidom

Čak 13 utakmica Premijer lige ovog meseca otkazano je zbog pandemije omikron soja koronavirusa, ali organizatori takmičenja i dalje ne žele da odlažu čitava kola, već se odluka donosi za svaku utakmicu pojedinačno.

U četvrtak je održan sastanak čelnika takmičenja i 20 menadžera klubova koji učestvuju u Premijer ligi, ali do dogovora nije došlo.

Nekoliko menadžera izrazilo je svoje nezadovoljastvo sastankom, a Antonio Konte, koji sedi na klupi Totenhema, rekao je da je sve bilo gubljenje vremena.

„Bilo je kao da pričate sa zidom. Nekoliko trenera želelo je da da sugestije, ali odluka je bila unapred doneta“, rekao je Konte.

Još u ponedeljak Premijer liga je objavila da neće biti odloženo 19. kolo, koje se igra u nedelju na Boksing dej, kao i da klubovi, koji imaju najmanje 13 igrača na raspolaganju (plus golmana) moraju igrati svoje mečeve.

Za sada su odložene tri utakmice planirane za nedelju: Liverpul – Lids, Vulvs – Votford i Barnli – Everton, ali nije isključeno da u narednih 36 sati još neka bude otkazana.

Prethodno je odloženo 10 utakmica Premijer lige, od toga šest planiranih za prethodno kolo, prošlog vikenda.

Dodatni poteškoće stvaraju i mečevi FA i Liga kupa, koji raspored odigravanja utakmica čine prenatrpanim, dok se pravi problemi tek očekuju kada počne Kup afričkih nacija.

Čak 90 igrača i članova stručnih štabova bilo je pozitivno na testiranju na koronavirus prošle sedmice, što je apsolutni rekord od kada se objavljuju rezultati testiranja, od maja prošle godine.

Svoje nezadovoljstvo ishodom sastanka izrazili su Din SMit, menadžer Noriča, kao i Patrik Vijera, menadžer Kristal Palasa.

Najdalje je možda otišao šef struke Mančester sitija Pep Gvardiola, koji je rekao da je štrajk igrača jedini način da se skrene pažnja organizatorima takmičenja.

Prethodno je na istu temu govorio i kapiten Liverpula Džordan Henderson, rekavši da zdravlje igrača niko ne shvata ozbiljno.

Izvor: rts.rs