Kontrole kretanja pojačane u čitavoj Srbiji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Kontrole kretanja pojačane u čitavoj Srbiji

Kontrole kretanja pojačane u čitavoj Srbiji

Direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je odlučeno da približno 10 odsto policajaca bude upućeno na godišnji odmor, kako bi bili sačuvani kao rezerva u slučaju da u redovima policije bude više zaraženih koronavirusom i onih koji moraju u izolaciju.

Rebić je sinoć, gostujući na Televiziji Pink, objasnio da je takva odluka doneta u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, s obzirom na to da je MUP u prethodnom periodu podneo značajan teret u borbi sa koronavirusom, pre svega granična policija, a kasnije i službenici u davanju dozvola samoizolacije.

On je izrazio uverenje da će Ministarstvo uspeti do kraja ove krize da obezbedi izvršenje svih policijskih poslova, uz ocenu da je policiji, na neki način, olakšan posao od kada je na snazi mera da samo dve osobe mogu da budu zajedno na otvorenom prostoru.

Kontrole su pojačane širom Srbije, naglasio je Rebić i izneo podatak da je juče u Beogradu, u prva tri sata policijskog časa, zabeleženo kretanje 484 osobe, od toga 18 bez dozvole, što je u procentima 3,7 odsto.

Izvor: srbija.gov.rs