Korona virus ne popušta, raste broj novozaraženih – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Korona virus ne popušta, raste broj novozaraženih

Korona virus ne popušta, raste broj novozaraženih

Prema poslednjem izveštaju testirano je 6.025 uzoraka, od kojih je 102 pozitivno.

Bitku sa koronavirusom izgubio je još jedan pacijent, tako da se ukupan broj preminulih popeo na 263.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 775, od kojih je 19 na respiratorima.

Prema poslednjim rezultatima koji su analizirani u COVID laboratoriji “Kraguj” Instituta za javno zdravlje Kragujevac registrovano je 26 pozitivnih pacijenata, tačnije, 17 iz Kragujevca, po tri iz Knića i Rače i po jedan iz Batočine, Velike Plane i Beograda.

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu je ukupno uzorkovano 8.037 osoba, a zaraženo je 179 pacijenata. Od tog broja, 132 pacijenta iz Kragujevca, 18 iz Aranđelovca, 12 iz Rače, sedam iz Topole, pet iz Knića, četiri iz Batočine i jedan iz Lapova.

Iz aranđelovačkog Doma zdravlja apeluju na sve gradjane  da se kod izabranog lekara isključivo javljaju u zakazanim terminima uz obavezno nošenje maski i rukavica.

Radno vreme COVID ambulante je od 7 do 17 časova. Telefon 034 711 917, lokal 118. Sve osobe sa povišenom temperaturom i respiratornim tegobama moraju se javiti ovoj ambulanti, ne izabranom lekaru i hitnoj medicinskoj pomoći.

I pored radova na rekonstrukciji opšte bolnice u Aranđelovcu,zakazani pregledi kod specijalista se obavljaju uobičajeno a  pružaju se I druge zdravstvene usluge svim pacijentima.