Koronavirus odneo prvi ljudski život u Srbiji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Koronavirus odneo prvi ljudski život u Srbiji

Koronavirus odneo prvi ljudski život u Srbiji

Foto: srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da je danas od posledica zaraze koronavirusom preminuo prvi pacijent u našoj zemlji.

Brnabić je rekla da je reč o 59-godišnjem pacijentu iz Kikinde koji se lečio u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, a koji se zarazio od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam sada bori za život.

Ona je u ime Vlade Srbije i predsednika Republike, izrazila saučešće porodici preminulog, odavši priznanje lekarima i medicinskom osoblju koji su se lavovski borili za njegov život.

Premijerka je dodala da je u Srbiji do danas u 18 časova registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID-19, što je za 17 više od poslednjeg izveštaja jutros u 8 časova, a da je ih 64 u izolaciji.

Osam zaraženih osoba trenutno je u teškom stanju i lekari se bore za njihov život, rekla je Brnabić.

Ona je najavila da se od sutra u 20 sati ukida javni prevoz u Srbiji do daljnjeg, a od nedelje u 20 časova se zatvaraju restorani, kafići i tržni centri.

Predsednica Vlade je poručila da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, svoje najmilije i najbliže, porodice, komšije, lokalnu zajednicu, time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke.

Restriktivne mere donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije, da bismo imali što manje žrtava u ovom ratu i da damo šansu zdravstvenom sistemu, rekla je Brnabić i dodala da se upravo zato pooštravaju mere zabrane kretanja.

Ona je navela da smo ušli u treću nedelju borbe protiv virusa korona, a da je iza nas najtežih 24 sata, ali i da je ispred nas verovatno još mnogo dana težih od ovog danas.

Izvor: srbija.gov.rs