Kragujevačkom Domu zdravlja 4,3 miliona od Ministarstva pravde – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Kragujevačkom Domu zdravlja 4,3 miliona od Ministarstva pravde

Kragujevačkom Domu zdravlja 4,3 miliona od Ministarstva pravde

 

Dom zdravlja Kragujevac dobio je 4,3 miliona dinara od Ministarstva pravde za realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta kućnog lečenja, palijativne nege i polivalentne patronaže u ruralnom području“. Sredstva će biti iskorišćena za obnavlјanje voznog parka, objavljeno je na sajtu ove zdravstvene ustanove.

Ministarstvo pravde Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu sredstava prikuplјenih na osnovu krivičnog gonjenja – oportuniteta, na koji je bilo prijavljeno 1.336 projekata. Ovdašnji Dom zdravlja jedan je od 130 dobtinika ovih sredstava, koje će iskoristiti za realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta kućnog lečenja, palijativne nege i polivalentne patronaže u ruralnom području grada Kragujevca“.

Ugovor o dodeli ovih sredstava direktoru Domu zdravlja Kragujevac, Vasiliju Antiću uručila je početkom ovog meseca ministarka pravde Nela Kuburović. Iz Doma zdravlja proučuju da će novac iskoristiti za obnavlјanje voznog parka, kao i da su značaju podršku za dobijanje ovih sredstava imali od Gradske uprave.

 

Izvor: Branko Vukašinović-KGInfo