Home » Sport » Kraj jedne ere: Lindzi Von napušta skijanje

Kraj jedne ere: Lindzi Von napušta skijanje

Lidzi Von donela je najtežu odluku u karijeri. Rešila je da posle ove sezone završi skijašku karijeru.

Amerikanka, koja je obeležila jednu eru u ski sportu, saopštila je da je spremna da uskoro zaokruži važno poglavlje u svom životu i pređe na sledeće.

“Kao najstarija osvajačica olimpijske medalje, sa 34 godine, shvatila sam dok sam ispunjavala sve velike ciljeve u skijanju, da moram da pogledam u prošlost i sve uspehe i onda se zapitam kako će moja budućnost izgledati bez toga. Moram da priznam da sam dovoljno dobra i van skijanja, jer u ovom trenutku moje zdravlje i porodica treba da mi budu na prvom mestu. Želim da budem u stanju da hodam bez bolova i (nadam se) da učim svoju decu skijanju. Moram da odredim svoje ciljeve, ko sam ja i u kom smeru ide moj život…”, objavila je na Instagramu američka skijašica deo pisma za “Sports Illustrated” u kojem najavljuje kraj karijere.

View this post on Instagram

Retirement…. Link to my letter to you is in my bio: “… As the oldest Olympic medalist at 34 years old, I’ve come to realize that while I’ve accomplished great things with skiing, I need to look past podiums, goals, and competition and find out what my future looks like without it. I need to accept that I am good enough without skiing because, at this point, my health and my family need to come first. I want to be able to walk without pain, or to (hopefully) teach my own kids how to ski one day. I need to redefine my goals, who I am, and what direction I want my life to take….”

A post shared by L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn) on Oct 24, 2018 at 8:50am PDT

Von je, između ostalog, poručila da je ponosna na sve što je napravila u karijeri i da nema potrebe da se više dokazuje ni sebi ni ostalima.

Lindzi Von je u uspešnoj karijeri ostvarila 82 pobede i 20 trofeja u Svetskom kupu, osvojila je zlatnu i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama i sedam odličja na svetskim prvenstvima (po dva zlata i bronze i tri srebra). Cilj joj je da u oproštajnoj sezoni postane najveća u istoriji skijanja i pretekne najuspešnijeg skijaša Ingemara Stenmarka, koji je ostvario rekordnih 86 pobeda u Svetskom kupu.

Izvor: MONDO Vesti