„Krajem marta ogledni stan za službe bezbednosti“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » „Krajem marta ogledni stan za službe bezbednosti“

„Krajem marta ogledni stan za službe bezbednosti“

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u poseti Aranđelovcu da će krajem marta biti završen „ogledni stan“ za snage bezbednosti, kako bi budući kupci mogli da vide kakve će stanove kupovati.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je Mihajlović rekla da je na sednici Nacionalne komisije dogovoreno da Građevinska direkcija Srbije, koja već gradi stanove u Zemunu, krajem marta završi jedan stan kao „ogledni“.

Tako bi oni koji budu kupovali stanove, mogli da vide kakvog će kvaliteta biti, kakvog rasporeda i stolarije i drugog.

„Sve što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da uradi u vezi s projektom jeftinih stanova za snage bezbednosti, uradilo je, a smatramo i da bi trebalo da se na ovom projektu radi efikasnije“, istakla je Mihajlović.

 

 

Ona je rekla da je spreman poseban zakon koji će omogućiti izgradnju stanova za snage bezbednosti, kao i kriterijumi za izvođače radova i izgled stanova.

„Očekujem da na sledećoj sednici Nacionalna komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usvoji nacrt zakona i da on ide dalje u proceduru za usvajanje na Vladi“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da su gradovi koji učestvuju u projektu poslali sve lokacije kao definitivne, da su na terenu inženjeri CIP-a u Nišu i Vranju, a da će zbog kasetnih bombi u Nišu biti od Ministarstva odbrane zatraženo da se „dublje istraži teren“.

Po njenim rečima, taj projekat stanogradnje „od nacionalnog interesa“, neće biti zaustavljen na prvih šest gradova uključenih u njega, jer su i drugi gradovi poslali izveštaje o svojim potrebama.

„Nadamo se da će se u 2019. godini nastaviti projekat u najmanje još desetak gradova“,rekla je Mihajlović i dodala da se nije još razgovaralo u komisiji, niti je doneta bilo kakva odluka, da se program jeftine stanogradnje proširi na građane koji nisu pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA.