Home » Sport » Krka imala pobedu, Pot im vratio “fenjer” u ruke!

Krka imala pobedu, Pot im vratio “fenjer” u ruke!

U subotu smo pisali o tome kakav bi raspored timova mogao da bude na vrhu ABA lige pred plej-of, ali podjednako je interesantna i borba za opstanak na Jadranu!

Tim iz Novog Mesta je bio nadomak drugog vezanog trijumfa, sjajno su igrali tokom prve tri četvrtine, ali je “furiozna” četvrta deonica “pantera” ipak zadržala “fenjer” u rukama Krke koja ima isti skor kao Olimpija (5-13), ali i poraz u međusobnom duelu (70:69).

Po pobedu više od njih imaju Zadar i Igokea (6-12), a naredna četiri kola daće odgovor na pitanje ko u sezoni 2019/20 neće igrati regionalnu ligu u košarci.

Ukoliko to bude Krka, trener Simon Petrov i njegovi igrači sigurno će se pitati kako su u poslednjih deset minuta postigli samo devet poena, odnosno dozvolili “panterima” da serijom 8:0 završe utakmicu u svoju korist.

KRKA – FMP 71:76 (23:12, 17:16, 22:23, 9:25)

[embedded content]

Izvor: YouTube/Aba Liga


Poslednje poene na meču Krka je postigla preko Mavre sa “penala” (71:68) na 133 sekunde do kraja utakmice, da bi Stefan Pot sa sedam poena rešio završnicu.

Za to vreme Krka je tražila šut za tri, promašivali su Balažič, Lapornik, Mavra i Đapa, i baš ništa nije funkcionisalo u njihovoj konfuznoj igri koja je najbolje delovala u prvoj četvrtini kada su izuzetno počeli i ograničili FMP na samo 12 poena.

REZULTATI, RASPORED I TABELA ABA LIGE POSLE 18. KOLA!

Najefikasniji kod Krke bio je Lampornik sa 14 poena, po 13 su imali Marineli i Mavra, a po poen manje Đapa i Balažič.

Međutim, pored njih još samo dva igrača su se upisala u strelce (zajedno 7 poena).

Osim “meč vinera” Pota koji je imao čak 29 poena, sedam skokova i devet asistencija, istakli su se Jeremić (14) i Uskoković (13).

Pogledajte i raspored do kraja sezone najugroženijih timova ABA lige koji nam govori i da bi međusobni dueli mogli da budu ključ opstanka na Jadranu…

RASPORED KRKA:

Mega (G)
Cedevita (D)
Cibona (G)
Olimpija (D)

RASPORED ZADAR:

Cibona (D)
Budućnost (G)
Crvena zvezda (D)
Igokea (G)

RASPORED OLIMPIJA:

Igokea (D)
FMP (G)
Cedevita (D)
Krka (G)

RASPORED IGOKEA:

Olimpija (G)
Mornar (D)
Partizan (G)
Zadar (D)

Izvor: MONDO Vesti