Home » Sport » Krstajić: “Družina” pomogla Joviću u Frankfurtu

Krstajić: “Družina” pomogla Joviću u Frankfurtu

Na osmoj po redu manifestaciji “Dan fudbala” u Banjaluci prisustvovali su brojni visoki gosti iz oblasti sportskog i društvenog života, a među njima je bio i selektor Srbije i predsednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić.

Prošle godine Krstajić je proglašen za najboljeg sportskog radnika Republike Srpske. Ovaj put je prisustvovao kao gost i uprkos tome što to protokolom nije bilo predviđeno ipak je pristao da odgovori na nekoliko pitanja okupljenim novinarima.

“Kada god dođem u Banjaluku, osećam se prijatno i lepo. Voleo bih da ima još više ovakvih manifestacija. Tada bih dolazio češće”, počeo je u šaljivom tonu svoje obraćanje banjalučkim medijima Mladen Krstajić.

“Ova godina je pokazala da Republika Srpska ima odlične fudbalere, sudije, sportske radnike i ljude koji su zasluženi za nagrade koje su dobili. Verujem da će u budućnosti situacija biti mnogo bolja”.

U godini iza nas Krstajić je predvodio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. “Orlovi” su takmičenje okončali u grupnoj fazi, da bi odličnim rezultatima u Ligi nacija izborili plasman u Ligu B i zadržali šansu da se kroz baraž Lige C plasiraju na Evropsko prvenstvo. Šansu imaju i kroz kvalifikacije.

“Što se tiče moje godine, kao i svaka u mom životu – spremam se maksimalno i studiozno u poslovima koji me očekuju. Bilo je turbulentno, ali mi je drago da smo izgurali onako kako smo želeli. Kvalifikacije nam počinju u martu, grupa nije nimalo laka. Tu je Portugal, aktuelni evropski prvak, uvek nezgodni Ukrajinci, ali i mi koji želimo da nakon 20 godina nastupimo na Evropskom prvenstvu”.

Krstajić ističe dobru organizaciju i atmosferu koja je krasila njegov tim u proteklom periodu.

“Bez obzira na neke stvari koje su se pisale, i šta je trebalo i šta nije, Srbija je iznad svih nas i njoj treba da služimo”.

"Dan fudbala" u BanjaluciFoto: MONDO/Vedran Ševčuk

U proteklom periodu sve više se piše o odlasku Svetozara Markovića iz Partizana. Momak iz Bijeljine je odličnim igrama privukao pažnju klubova širom Evrope, ali Krstajić smatra da je još rano za njegov odlazak iz Srbije.

“Zaista se radi o velikom talentu i mislim da je budućnost srpskog fudbala. U ovome momentu, kada bih ja odlučivao o njegovoj karijeri, pokušao bih da što duže ostane u Partizanu, barem još dve-tri godine. Važno je da ‘odigra’, stabilizuje se i uđe u mladu selekcije Srbije što je prioritet u ovom trenutku za njega. Sve ostalo bi bilo prerano – da ode preko i pokuša da napravi nešto jer za sve ima vremena. On ima 18 godina i mislim da je malo rano. Treba da ostavi pečat u svom klubu i da tu napravi neki korak i da mu to bude odskočna daska za dalje”.

Još jedan momak iz Bijeljine o kojem “bruji” Evropa je Luka Jović. Sjajni napadač Ajntrahta iz Frankfurta je prvi strelac Bundeslige i želja madridskog Reala, Barselone…

“Eksplodirao je. Malo ko je očekivao ove partije od njega jer je neko vreme bio zapostavljen u Benfiki, pa je otišao u Frankfurt. Nova liga, država, sistem igre, ali se on sjajno snašao. Mislim da mu je pomogao i Mijat Gaćinović, a i Ante Rebić. Sada je tu i Filip Kostić, oni su prava družina i vidi se atmosfera među njima. Šta god odluči u ovom momentu, on je sebe polako izgradio u vrsnog napadača i pokazaće to u karijeri”, zaključio je Mladen Krstajić.

U Banjaluci su zlatne plakete FS Republike Srpske uručene Dragoslavu Šekularcu i Milutinu Šoškiću, koji je u emotivnoj poruci istakao da mu ta nagrada znači mnogo više od svih dosadašnjih priznanja koja je dobio u bogatoj karijeri.

Izvor: MONDO Vesti