Kurs preduzetništva u VŠAR – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Kurs preduzetništva u VŠAR

Kurs preduzetništva u VŠAR

 

U cilju povezivanja teorijskih i praktičnih znanja, Visoka škola strukovnih studija u Aranđelovcu organizuje Kurs preduzetništva za sve zainteresovane studente. Ova vrsta edukacije osmišljena je kao jedna od mogućnosti za sticanje preduzetničkih znanja i podsticanja kreativnosti mladih ljudi, što je od suštinskog značaja za razvoj i unapređenje inovacija. Ujedno, spoj ideja i inovacija, zapravo je samo uvertira za pokretanje i razvoj malog biznisa. Razvoj preduzetničkog biznisa znači samozapošljavanje za vlasnika, ali i nova radna mesta.

U okviru višednevnog kursa, studenti VŠAR stiču mogućnost da se osposobe kako bi osmislili svoj posao kojim bi se mogli baviti nakon završene Visoke škole. Jedan od aktuelnih modela koji bi studentima VŠAR bio prijemčiv i opredelio ih ka sopstvenom biznisu, zapravo je model poslovanja koji se primenjuje u zemljama EU, što će ovoj Školi i njenim studentima biti omogućeno razmenom različitih iskustava koja bi mogla da olakšaju buduće poslovanje.

Kurs preduzetništva počinje 6. marta i trajaće do 9. marta 2018. godine u Amfiteatru VŠAR, i to: u utorak 6. marta od 9 – 13 časova; sreda 7. mart od 11 – 13 časova; četvrtak 8. mart od 9 – 13 časova i u petak 9. marta 2018. godine od 9 – 11 časova u učionici broj 1.

Predavač je dr Jaćim Jaćimović, kandidat MBA u domenu preduzetništva koji je jedan od lidera kompanije ABB – Zurich Area u Švajcarskoj. Bitno je istaći da ova svetska kompanija ima obavezu održavanja kurseva iz pomenute oblasti u bilo kojoj školi u svetu koja ima akreditovane studijske programe koji se bave Preduzetništvom i Ekonomijom, a g. Jaćimović je odabrao VŠAR.