Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

Kurti je naveo d su dva sporazuma koja su Minhenu potpisali zvaničnici koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj zasnovana na pregovaračkom procesu koji je ranije obavljen.

Stoga ti službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, tekst sporazuma nije objavljen ili objavljen u javnosti. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti”, naveo je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

Kurti kaže da iako su sve veze i unapređenje infrastrukturnih standarda neophodni za razvoj i deo su  evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je, kako je ocenio, veoma važno da proces bude transparentan, kao rezultat pregovora.

Sporazum treba da bude, dodao je Kurti, “istinski i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SSP”.

“Ako se oslanjamo na verziju sporazuma, kada se ekonomski analizira, železnica do Leška je prioritetnija i isplativija od Merdara”, naveo je Kurti o sporazumu potpisanom u Minhenu.

Izvor: rts.rs