Home » Sport » “La bomba” u istoriji Barse (VIDEO)

“La bomba” u istoriji Barse (VIDEO)

Veliki derbi španske i evropske košarke između Barselone i Real Madrida, u 24. kolu Evrolige, imao je veličanstven uvod.

Huan Karlos Navaro, legenda Barselone, ušao je u istoriju tog kluba.

Na ceremoniji pre početka meča, njegov dres sa brojem 11 zvanično je podignut pod svodove Blaugrane.

[embedded content]

Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

“U poslednje vreme dobio sam mnogo priznanja, ali ono što sam najviše želeo da vidim, što je najuzbudljivije i najvažnije u mojoj karijeri je biti ovde, u Blaugrani sa našim navijačima, mojom porodicom, mojim ljudima. To je najznačajnije i hvala vam na tome”, poručio je pred prepunom dvoranom Navaro, koji se povukao letos.

“Od kada sam bio mali, i kada je moj otac napravio koš u zadnjem delu dvorišta, ni u najluđim snovimanisam mogao da sanjam da će moj dres biti ovde na posebnom mestu, kod kuće u Blaugrani, zauvek”, rekao je Navaro, zahvalivši se pojedinačno članovima porodice, na čelu sa ocem, i to tako što je pogledao ka nebu.

Njegov otac preminuo je u novembru, zbog čega je prvobitno planirana ceremonija povlačenja dresa odložena.

“Ostavljam sam sa mnogo uspomena nakon sjajne karijere. Uvek sam pokušavao da dam sve za ovaj klub i mnogo će mi nedostajati. Hvala svima koji su došli da podele ovaj trenutak sa mnom, jedan od najvećih u mojoj karijeri i životu, koji ću zauvek pamtiti”, dodao je Navaro, igrač koji je osim jedne sezone u Memfisu u NBA ligi, celu karijeru proveo u Barseloni.

Huan Karlos Navaro je legenda Barselone, jedan od najboljih španskih košarkaša svih vremena i sada zvanično peti igrač čiji je dres Barsa podigla pod svodove dvorane.

Pre njega povučeni su i dresovi Huana Antonija San Epifanija, Naća Solozabala, Andresa Himeneza i Roberta Duenjasa.

Izvor: MONDO Vesti