Home » Sport » Lalatović o tabeli: Zar ne umete da brojite?

Lalatović o tabeli: Zar ne umete da brojite?

Treneru Radničkog iz Niša Nenadu Lalatoviću smeta to što se u medijima potencira bodovna razlika između Crvene zvezde i Partizana, a zanemaruje se tim koji vodi. “Ne igra se fudbal samo u Beogradu!”, poručuje.

Nenad LalatovićFoto: MN Press

Crvena zvezda 37 bodova, Radnički Niš 28, Partizan 26…

Ovako izgleda tabela Superlige Srbije pred 14. kolo koje će biti odigrani u sredu. Ali, u javnosti se najviše potencira razlika između Zvezde i Patizana i stalno se pominje tih 11 bodova koliko crno-beli zaostaju za “večitim rivalom”.

Upravo to smeta treneru niškog Radničkog Nenadu Lalatoviću.

Smeta mi kada se komentariše kako Zvezda ima 11 bodova više od Partizana, a niko ne spominje Radnički. Logično je da se kaže da Zvezda ima devet bodova više od Radničkog, jer smo mi ekipa koja je u ovom trenutku najbliža lideru na tabeli. Svi moraju da shvate da se fudbal u ovoj zemlji ne igra samo u Beogradu, ove sezone se jasan kvalitet vidi u Nišu i zato smatram da ovaj klub treba tretirati prema rezultatima koje ostvaruje“, rekao je Nenad Lalatović pred duel sa Mačvom u sredu od 16 časova na “Čairu”.

Ističe da mu je drago što sada sve ekipe “grizu” protiv Radnilčkog, jer to nešto pokazuje.

“S obzirom na naš položaj na tabeli, sve ekipe će u utakmice protiv Radničkog ulaziti maksimalno motivisane i sa željom da nam otkinu bodove. U dobroj smo seriji, do sada imamo samo jedan poraz i to od Crvene zvezde. Drago mi je što smo došli u situaciji da svi žele da pobede Radnički kao da igraju sa Zvezdom“, rekao je Lalatović.

Za Mačvu kaže da ima kvalitetan tim i kao najveću opasnost izdvaja Nenada Gavrića.

“Mačvu respektujem i trenera Tešovića, ali bodove će morati da potraže na drugom mestu. Ja ne bežim od uloge favorita, zanimaju me samo tri boda i verujem da ćemo ih osvojiti pred našom publikom. Hoćemo da nastavimo da pišemo istoriju. Radnički posle 15 kola nikada nije imao više od 27 bodova, sada već ima 28, ali mi se ovde nećemo zaustaviti”, rekao je Lalatović. 

Izvor: MONDO Vesti