Home » Srbija » Li naprednjacima: Vaša stranka napravila je čudo

Li naprednjacima: Vaša stranka napravila je čudo

Srpska napredna stranka napravila je za deset godina postojanja svetsko čudo, poručio je večeras ambasador Kine u Srbiji Li Mančang na obeležavanju deset godina od osnivanja SNS u Kraljevu.

vučić nikolićFoto: Tanjug/Filip Krainčanić

Li, koji je govorio u svojstvu specijalnog izaslanika Kominističke partije Kine, poželeo je naprednjacima sreću u daljem radu, navodeći da su za deset godina rada postignuti odlični rezultati, da je stranka postala najuticajnija politička partija u regionu, te da su i odnosi Kine i Srbije u najboljoj etapi razvoja do sada.

“Kao najveća srpska politička partija, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića, stranka igra veoma važnu ulogu, brine se da razvoj zemlje i interes naroda budu prioriotet, spremna da preuzme odgovornost i da bude začetnik ideja, da podstiče ekonomski i društveni razvoj, poboljšava životni standard ljudi i dobija sve veće poštovanje i podršku, ne samo u Srbiji nego i u celom svetu”, rekao je Li.

On je rekao da će Kina i Komunistička partija nastaviti da podržavaju SNS, koja ujedinjuje i vodi srpski narod.

“Kao čelični prijatelji, mi ćemo nastaviti da podržavamo SNS da ujedinjuje i vodi srpski narod i poboljšavamo strateški partnestvo kako bi doprineli blagostanju naša dva naroda”, rekao je Li.

Posete na najvišem nivou su učestale, konkretna saradnja u svim oblastima se proširuje i realizuje, rekao je Li, navodeći Železaru Smederevo, most Zemun-Borča, industrijski park u Beogradu, fabriku guma…

On je naglasio da je SNS bratska partija Komunističke partije Kine i da želja naroda za boljim životom predstavlja zajednički zadatak obe zemlje.

“Vaša stranka je napravila svetsko čudo. Čestitam. ŽIvelo prijateljstvo Srbije i Kine”, rekao je Li.
Ambasador Kine u Srbiji obraćao se na srpskom jeziku, a pomenuo je i da je njegov nadimak, dok je bio student u Beogradu, bio “šumadinac”.

Na početku svečanosti kojom SNS obeležava 10 godina postojanja pročitani su telegrami s čestitkama lidera Austrijske narodne partije Sebastijana Kurca, koji je izrazio uverenje da će SNS nastaviti uspešno da vodi Srbiju u pravcu EU, predsednika mađarkse partije Fides premijera Viktora Orbana, zatim Evropske narodne partije (EPP), ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta…

Izvor: MONDO Vesti